Ξέρω έλειψα καιρό ,τώρα όμως είμαι πάλι εδώ !!!!!!
Δεν ξέρω αν θυμάστε τη γιαγιά μου , Κυρα -Κατίνα. Αυτή που λέτε μένει στη Σάμο .
Και φτιάχνει κάτι ρεβιθοκεφτέδες μπουκιά και συχώριο. θα σας πω και για το όμορφο νησάκι μου , αλλά πρώτα για τους ρεβιθοκεφτέδες .Πώς γίνονται.......................
Α, να και η γιαγιά μου, πρόσφατα έμαθε και να οδηγάει......
Καλύτερα να μαγειρεύει,παρά να οδηγάει.
Δεν ξέρω αν θυμάστε τη γιαγιά μου , Κυρα -Κατίνα. Αυτή που λέτε μένει στη Σάμο .
Και φτιάχνει κάτι ρεβιθοκεφτέδες μπουκιά και συχώριο. θα σας πω και για το όμορφο νησάκι μου , αλλά πρώτα για τους ρεβιθοκεφτέδες .Πώς γίνονται.......................
Α, να και η γιαγιά μου, πρόσφατα έμαθε και να οδηγάει......
Καλύτερα να μαγειρεύει,παρά να οδηγάει.
Μην ξεχνάμε τους ρεβιθοκεφτέδες
ΥΛΙΚΑ
200 γραμμαρια μουλιαμένα ρεβύθια
4-5 μέτρια κρεμμύδια
1 ματσάκι φρέσκος δυόσμος
2 μεγάλες ντομάτες
250 γραμ.περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γλ. baking
αλάτι, πιπέρι
μπόλικο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.
- Έχουμε μουλιάσει τα ρεβίθια από βραδύς σε μπόλικο νερό.
- Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα κρεμμύδια, τις ντομάτες που τις έχουμε ξεφλουδίσει, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι
- και τα κάνουμε πολτό.
- Αν είναι το μείγμα σφιχτό και δεν χτυπιέται καλά στο μπλέντερ προσθέτουμε μια ντοματούλα ακόμη ή λίγο νεράκι.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μπώλ και προσθέτουμε το αλεύρι και το baking (το αλεύρι το υπολογίζουμε έτσι ώστε να πετύχουμε ένα χυλό ούτε πηχτό πολύ ούτε νερουλό) και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε για 1 ώρα περίπου να ξεκουραστεί
- και μετά τηγανίζουμε παίρνοντας με ένα κουταλάκι του γλυκού κουταλιά κουταλιά απ το μείγμα μας σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο (σε κατσαρολίτσα ή φριτέζα) να σκεπάζονται απ το λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν
Σχόλια